skip to Main Content
3 WordPress Tips

3 WordPress tips

1) Toetsenbordsneltoetsen

WordPress maakt gebruik van een aantal veelgebruikte sneltoetsen voor dingen die je vaak doet – je weet wel, zoals een artikel schrijven  Je kunt ctrl + b gebruiken om iets vet te maken, ctrl + i voor cursief, enz. Snelkoppelingen waar iedereen bekend mee is, plus een paar verschillen met WordPress. Anders dan standaardtoetsenbordsneltoetsen, zijn er ook enkele opmaaksnelkoppelingen die u de voorkeur geeft. Je vindt een volledige lijst met sneltoetsen en waar ze kunnen worden gebruikt, op de officiële WordPress-site.

# 2) Gebruik een responsief thema 

Er zijn zoveel thema’s in WordPress dat het vinden van de juiste vaak een gigantische taak is. Er is echter één ding waar je altijd naar op zoek moet zijn bij het zoeken naar een nieuw thema, en dat is een responsief thema. Een responsief thema is een thema dat zich automatisch aanpast aan verschillende schermresoluties. Het is dus een thema dat er goed uitziet op een monitor, een tablet of een smartphone. Dit is niet zoals vroeger toen je een apart mobiel thema moest hebben. Tegenwoordig is een goed thema responsief, dus je hebt slechts één thema nodig om elk weergave-apparaat te bedienen. Dit maakt dingen zo veel gemakkelijker dan het vroeger was. Zorg er dus voor dat de thema’s die u bekijkt, reageren. Als ze het niet zeggen, ga dan verder.

# 3) Deactiveren en verwijderen van ongebruikte plug-ins + thema’s

Elke plug-in die u op uw WordPress-site gebruikt, vertraagt ​​deze. Sommige plug-ins gebruiken meer bronnen dan andere, en hebben op hun beurt een grotere invloed op de snelheid, maar uiteindelijk zal elke site uw site vertragen. Ten eerste wilt u alleen de plug-ins installeren die u nodig hebt. Als u geïnstalleerde plug-ins hebt die u niet langer gebruikt, moet u ze deactiveren. Een gedeactiveerde plug-in gebruikt geen middelen en vertraagt ​​uw site. Ik raad ook aan om plug-ins te verwijderen die je niet gebruikt. De reden is voor de veiligheid. Het is zeldzaam, maar sommige plug-ins kunnen worden misbruikt, zelfs als ze niet actief zijn, dus neem de kans niet. Bovendien zal het verwijderen van ongebruikte plug-ins schijfruimte op uw server besparen. Hetzelfde geldt voor thema’s. Velen van ons installeren een ton van hen om ze te bekijken. Ik moet 10-15 installeren wanneer ik op thema jaag. Als u echter klaar bent met testen, hoeft u alleen maar die thema’s te verwijderen. Het heeft geen zin om waardevolle schijfruimte met uw host te gebruiken voor iets dat u niet gebruikt.

Back To Top