skip to Main Content

Hoe komt je site hoger in Google?

Hoe komt je site hoger in Google?

Google vindbaarheid

Het verhogen van de vindbaarheid van uw site in Google

U zoekt op Google naar uw site, maar ziet deze niet bij de eerste resultaten staan. Wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat uw website hoger wordt geplaatst in Google? Want u weet ook, hoger plaatsen in Google betekent waarschijnlijk meer bezoekers en daardoor meer klanten. Gelukkig is Netbase Online een expert op het gebied van Google en het hoger plaatsen van uw site in de Google-zoekresultaten. In deze blog leggen we u uit wat de verschillende dingen zijn waar u rekening mee moet houden als u uw blog hoger wilt plaatsen.

De teksten op uw website schieten te kort

Hiermee bedoelen we niet perse dat uw teksten inhoudelijk niet goed in elkaar zitten, maar dat u zich focust op de verkeerde zoekwoorden. Als u bijvoorbeeld een banketbakker bent in Groningen dan kunt u wel al uw teksten gaan focussen op “bakker”, maar er bestaan zoveel bakkers dat er heel veel concurrentie is waardoor het moeilijker is bovenaan te komen. Bovendien is het zo dat als u bovenaan komt, dit niet betekent dat u de juiste mensen bereikt. Mensen in Amsterdam hebben namelijk niet zoveel aan een bakker in Groningen. Om dit te voorkomen moet u dus bijvoorbeeld gaan focussen op “Bakker Groningen” of “Banketbakker Groningen”. Op deze zoektermen is veel minder concurrentie, waardoor uw teksten sneller gevonden zullen worden. Focus echter niet alleen op de zoekwoorden, teksten moeten prettig leesbaar blijven voor bezoekers.

Google zoeken

Uw website schiet te kort

Hiermee wordt niet bedoeld dat uw website visueel niet aantrekkelijk is, maar doelen we meer op de achterkant van uw website. Bijvoorbeeld doordat de website heel langzaam is, of doordat dat de structuur op uw website niet overzichtelijk is, waardoor Google de inhoud van uw website niet goed kan analyseren en u daardoor lager plaatst. Ook kunnen er te veel “kapotte links” zijn. Deze kapotte links zorgen er namelijk voor dat Google de structuur van uw website niet goed kan analyseren, bij te veel van deze links zal Google uw website lager plaatsen. Deze “kapotte links” komen vooral doordat u op uw pagina verwijst naar webpagina’s die niet meer bestaan. Als er iets veranderd wordt in het linkadres van een internetadres, is deze namelijk niet meer meteen vindbaar voor Google. Een expert kan de resultaten automatisch laten doorverwijzen, zodat Google en uw klanten toch nog bij de juiste website uitkomen.

Zoek hulp bij het optimaliseren

De hierboven genoemden reden zijn pas een klein deel van alle mogelijke redenen die kunnen leiden tot een lagere ranking in Google. Om ervoor te zorgen dat uw website zo hoog mogelijk komt kunt u altijd gebruik maken van een online marketingbureau dat ervaring heeft met het optimaliseren van uw website en er samen met u voor zal zorgen dat uw website zo hoog mogelijk scoort in Google. Zou u hier graag meer over weten, dan mag u uiteraard ook altijd contact opnemen met ons van Netbase Online via [email protected]. Wij helpen u graag ervoor zorgen dat uw website hoger komt in Google!

Back To Top