skip to Main Content
De Taken Van Een Webdesigner

De taken van een webdesigner

De hoofdtaak van een webdesigner is het ontwerpen van webpagina’s. Wanneer je naar een webpagina kijkt dan is het niet meteen zichtbaar dat er veel werk aan vooraf gaat om zo’n pagina te maken. Het selecteren van de juiste kleuren, lettertype, opmaak en afbeeldingen geeft een webpagina een persoonlijk tintje. Daarnaast moet bij het ontwerpen van een website de bruikbaarheid een prioriteit zijn. 

Een webdesigner is altijd bezig met zijn doelgroep. De lezer moet zich namelijk kunnen identificeren met de website. Een website gericht op kinderen moet bijvoorbeeld lang de aandacht vast houden. Felle kleuren en een gemakkelijk leesbaar lettertype, veel afbeeldingen en niet te veel tekst zijn ideaal voor kinderen. Dit maakt het leuk, aantrekkelijk en makkelijk te begrijpen voor deze doelgroep.

In tegenstelling tot een professionele website die gericht is op artsen, moet de website autoriteit uitstralen maar nog steeds gemakkelijk te lezen zijn. De informatie moet georganiseerd zijn in een formaat dat gemakkelijk en toegankelijk is.

Back To Top