skip to Main Content

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding: het klinkt als een moeilijke term, maar het is wel een belangrijk onderdeel van je online marketingstrategie. Het is van essentieel belang om je online vindbaarheid te vergroten. Bij linkbuilding komt het er op neer dat er op andere websites links naar jouw website staan. Het doel hiervan is om je positie in de zoekmachine te verbeteren.

Door middel van linkbuilding verhoog je het aantal verwijzingen (backlinks) naar je website. Hierdoor zullen zoekmachines je website hoger waarderen in de zoekresultaten. Dit betekent dat je beter zichtbaar bent in de zoekmachine. En dit is natuurlijk precies wat je wil.

Wanneer je als ondernemer niet aan linkbuilding doet, wordt het moeilijker om bezoekers te krijgen. Voor een goede online vindbaarheid is het dus belangrijk om een sterk linkprofiel op te bouwen.

Een linkprofiel opbouwen

Door aan linkbuilding te doen, bouw je een linkprofiel op. Dit zijn alle links die vanaf andere websites naar jouw website verwijzen. Je scoort het hoogst met een natuurlijk linkprofiel. Dit profiel is geleidelijk opgebouwd en bestaat uit linkjes die afkomstig zijn van diverse kanalen.

Belangrijke factoren bij linkbuilding

Wanneer je backlinks naar je website verzamelt, dan spelen er verschillende factoren een rol, zoals:

  • De relevantie van de link
  • De plaats op de website
  • De ankertekst

De relevantie van de link

Als je website over e-bikes gaat, dan is het natuurlijk niet zinvol om een backlink te plaatsen op een website van een tuincentrum. De link moet over eenzelfde onderwerp gaan als het onderwerp van jouw website.

De plaats op de website

Wanneer een backlink naar jouw website midden op een pagina staat in een artikel, dan heeft deze link meer waarde dan een link in een lijst met andere linkpartners.

De ankertekst

De ankertekst is het stukje tekst waar bezoekers op kunnen klikken. Als de Google bijvoorbeeld de link ‘elektrische stadsfiets’ ziet in een artikel, dan verwacht de zoekmachine dat het onderwerp van de pagina waar de link naartoe verwijst ook over de elektrische stadsfiets gaat.

Linkbuilding uitbesteden

Je weet nu dat linkbuilding effectief is en dat je hiermee hoger in Google kan scoren. Natuurlijk kun je de linkbuilding voor je onderneming zelf doen, maar het is erg arbeidsintensief. Bovendien vergt het best wat kennis. We hebben veel ervaring op het gebied van linkbuilding en een uitgebreid netwerk. Wij weten dan ook wat een goede linkbuildingstrategie is voor je onderneming. Dus wil je meer bezoekers? En wil je hoger ranken in Google? Besteed je linkbuilding dan uit, neem contact op voor meer informatie.

Back To Top